Rożki z tortilli

Rożki z tortilli

Lubicie tortille? Ja uwielbiam, w wielu postaciach... wrap, quesadilla, rollsy... a nawet chipsy, o taaak...

Dziś w wersji ROŻKÓW zapiekanych na szybko z serem i mięsem mielonym. Wkład może być z tego, na co akurat macie ochotę, warzywa, kurczak z pieczarkami, wieprzowinka.

Ja zostawiam tu moja wersję 

  • 0.5 kg mięsa mielonego z szynki
  • 1 duża puszka fasoli czerwonej
  • 1 cebula
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli
  • 2 łyżki keczupu + 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • ser tarty, może być mozzarella, gouda, lub inny
  • tortille pszenne

Cebulę kroimy w kostkę, szklimy chwilę na oleju. Dodajemy mięso, przyprawy i przesmażamy. Fasolę płuczemy i dokładamy razem z keczupem i koncentratem na patelnię do mięsa. Dusimy, aby woda odparowała.

Tortille kroimy na pół. Zwijamy w rożki. Odrobinę sera wkładamy na dół,  na to mięso i przykrywamy serem. Kładziemy, łączeniem do dołu, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.

Zwijamy pozostałe tortille.

Pieczemy w 170°C do zrumienienia, ok. 10 minut.

Można zajadać,  jest pysznie! Polecam z sosem czosnkowym!

Zarówno na ciepło jak i zimno👌

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba