Rożki z tortilli
Lubicie tortille? Ja uwielbiam, w wielu postaciach... wrap, quesadilla, rollsy... a nawet chipsy, o taaak...
Dziś w wersji ROŻKÓW zapiekanych na szybko z serem i mięsem mielonym. Wkład może być z tego, na co akurat macie ochotę, warzywa, kurczak z pieczarkami, wieprzowinka.
Ja zostawiam tu moja wersję
- 0.5 kg mięsa mielonego z szynki
- 1 duża puszka fasoli czerwonej
- 1 cebula
- przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, chilli
- 2 łyżki keczupu + 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- ser tarty, może być mozzarella, gouda, lub inny
- tortille pszenne
Cebulę kroimy w kostkę, szklimy chwilę na oleju. Dodajemy mięso, przyprawy i przesmażamy. Fasolę płuczemy i dokładamy razem z keczupem i koncentratem na patelnię do mięsa. Dusimy, aby woda odparowała.
Tortille kroimy na pół. Zwijamy w rożki. Odrobinę sera wkładamy na dół, na to mięso i przykrywamy serem. Kładziemy, łączeniem do dołu, na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
Zwijamy pozostałe tortille.
Pieczemy w 170°C do zrumienienia, ok. 10 minut.
Można zajadać, jest pysznie! Polecam z sosem czosnkowym!
Zarówno na ciepło jak i zimno👌
Komentarze
Prześlij komentarz