Ślimaczki z ciasta francuskiego z malinami

Ślimaczki z ciasta francuskiego

Zapraszam na szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego z malinami.

Doskonały deserek nie tylko na weekend, polecam, zrobienie zajmie Wam całe 5 minut plus pieczenie.

Potrzebujemy:

  • prostokątny płat ciasta francuskiego
  • maliny świeże lub mrożone,  ja użyłam 150g mrożonych
  • 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, do świeżych 1 łyżeczka
  • 1 łyżka cukru, można pominąć.

Maliny rozmrozić, zblendować, wymieszać z mąką i cukrem.

Płat ciasta posmarować cienko malinowym musem, można użyć też nutelli, dżemu lub innego musu owocowego.

Zwinąć wzdłuż dłuższego boku w rulon. Kroić na małe kawałki, ok 1-1,5 cm szerokości. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10 minut w 200°C z termoobiegiem.

Można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Nie są słodkie, więc idealne także dla miłośników kwaskowych smaków. Polecam!!

Ślimaczki z ciasta francuskiego


Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba