Ślimaczki z ciasta francuskiego z malinami
Zapraszam na szybkie ślimaczki z ciasta francuskiego z malinami.
Doskonały deserek nie tylko na weekend, polecam, zrobienie zajmie Wam całe 5 minut plus pieczenie.
Potrzebujemy:
- prostokątny płat ciasta francuskiego
- maliny świeże lub mrożone, ja użyłam 150g mrożonych
- 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej, do świeżych 1 łyżeczka
- 1 łyżka cukru, można pominąć.
Maliny rozmrozić, zblendować, wymieszać z mąką i cukrem.
Płat ciasta posmarować cienko malinowym musem, można użyć też nutelli, dżemu lub innego musu owocowego.
Zwinąć wzdłuż dłuższego boku w rulon. Kroić na małe kawałki, ok 1-1,5 cm szerokości. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok. 10 minut w 200°C z termoobiegiem.
Można polukrować lub posypać cukrem pudrem. Nie są słodkie, więc idealne także dla miłośników kwaskowych smaków. Polecam!!
Komentarze
Prześlij komentarz