Tartaletki z kremem z białej czekolady i borówkami
Szybki deser na osłodę potrzebny? Proszę bardzo!
Tartaletki z kremem z białej czekolady z borówkami polecają się do kawki.
Ciasto kruche możemy zrobić samodzielnie, ja jednak skorzystałam z gotowych spodów, które możemy kupić w cukierniach.
Na tartaletkach znalazł się także dżemik z czarnej porzeczki,, delikatny krem z białej czekolady, borówki i przezroczysta galaretka.
Zostawiam Wam proporcje na krem, jest świetny!
- 400ml kremówki 30%
- 250g mascarpone
- 150g rozpuszczonej białej czekolady
- 3 łyżki cukru pudru
Kremówkę, cukier puder i mascarpone wkładamy razem do misy miksera. Ubijamy na sztywną pianę i powoli wlewamy wystudzoną czekoladę.
Krem wykładamy na posmarowane cienko dżemem tartaletki, na to układamy owoce i zalewamy tężejącą już galaretką.
Wkładamy do lodówki do ściągnięcia.
Smacznego!!!
Komentarze
Prześlij komentarz