Tartaletki z kremem z białej czekolady i borówkami


Tartaletki

Szybki deser na osłodę potrzebny? Proszę bardzo!

Tartaletki z kremem z białej czekolady z borówkami polecają się do kawki.

Ciasto kruche możemy zrobić samodzielnie, ja jednak skorzystałam z gotowych spodów, które możemy kupić w cukierniach.

Na tartaletkach znalazł się także dżemik z czarnej porzeczki,, delikatny krem z białej czekolady, borówki i przezroczysta galaretka.

Zostawiam Wam proporcje na krem, jest świetny!

  • 400ml kremówki 30%
  • 250g mascarpone
  • 150g rozpuszczonej białej czekolady
  • 3 łyżki cukru pudru

Kremówkę, cukier puder i mascarpone wkładamy razem do misy miksera. Ubijamy na sztywną pianę i powoli wlewamy wystudzoną czekoladę.

Krem wykładamy na posmarowane cienko dżemem tartaletki, na to układamy owoce i zalewamy tężejącą już galaretką.

Wkładamy do lodówki do ściągnięcia.

Smacznego!!!

Tartaletki


Tartaletki



Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba