Pierogi z mięsem pieczonym

pierogi z mięsem

Aby nie było, że tylko słodkościami żyję (choć tak by mi pasowało) dziś zapraszam Was na pyszne PIEROGI Z MIĘSEM PIECZONYM 

Został mi kurczak pieczony z piekarnika, postanowiłam spróbować z niego farsz do pierogów. To był strzał w dziesiątkę!!

Zostawiam Wam proporcje, na około 25  sztuk

  • 250g mięsa z pałki z kurczaka
  • 150g cebuli
  • olej, sól, pieprz

Kurczaka piekłam z przyprawami do kurczaka, posolony i posmarowany musztardą. W piekarniku siedział ok 1h 15 minut. Mięsko obrałam, zmieliłam.

Cebulę podsmażyłam na oleju. Zmieliłam. Przyprawy to tylko sól i pieprz. Musi być intensywnie doprawione.

Ciasto na pierogi:

  • 700g mąki
  • 1 jajko
  • 450ml ciepłej wody

Wszystkie składniki dobrze wyrobić.

Do tej ilości farszu użyłam ok 1/3 ciasta.

Blat posypać mąką i rozwałkować. Wycinać kółka, położyć farsz i zakleić. Gotować ok. 3 minut od wypłynięcia.

Ja podałam cebulką zmieszaną z boczkiem.

Smacznego!!

pierogi z mięsem

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba