Bezy z kremem kajmakowym
Serdecznie zapraszam Was na moje ulubione BEZY. Można je kochać, a można też nienawidzić. Ja kocham, od zawsze i chyba na zawsze.
A beziki dziś z kremem, który często dodaję do ciasta Mars. Jest to krem z masy kajmakowej, z kremówką i mascarpone.
Kto lubi mega słodko polecam, a dla tych co nie przepadają... zostaję Wam tylko popatrzeć, albo zrobić dla gości.
Łapcie przepis na wszystko
BEZY
- 3 białka
- niepełna szklanka cukru
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
Beziki pieczemy w temperaturze 90°C z termoobiegiem przez około 1.5h. Po upieczeniu zostawiam w wyłączonym piekarniku do całkowitego wystudzenia.
KREM
- 250ml kremówki,
- 2 łyżki cukru pudru
- 500g serka mascarpone
- 2 łyżki kajmaku lub więcej, wg uznania
Wszystko ubijamy na sztywno.
Wykładamy na bezy i zajadamy.
Komentarze
Prześlij komentarz