Bezy z kremem kajmakowym


Serdecznie zapraszam Was na moje ulubione BEZY.  Można je kochać, a można też nienawidzić. Ja kocham, od zawsze i chyba na zawsze.

A beziki dziś z kremem, który często dodaję do ciasta Mars. Jest to krem z masy kajmakowej, z kremówką i mascarpone. 

Kto lubi mega słodko polecam, a dla tych co nie przepadają... zostaję Wam tylko popatrzeć, albo zrobić dla gości.

Łapcie przepis na wszystko

BEZY

  • 3 białka
  • niepełna szklanka cukru
  • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Beziki pieczemy w temperaturze 90°C z termoobiegiem przez około 1.5h. Po upieczeniu zostawiam w wyłączonym piekarniku do całkowitego wystudzenia.

KREM

  • 250ml kremówki,
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 500g serka mascarpone
  • 2 łyżki kajmaku lub więcej, wg uznania

Wszystko ubijamy na sztywno.

Wykładamy na bezy i zajadamy.


Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba