Zapiekane muffinki z ciasta francuskiego


Uwielbiam ciasto francuskie, z każdym dodatkiem. Na słodko i na wytrawnie!

Tu wersja na wytrawnie z tego, co znalazłam w mojej, pustej prawie, lodówce. Kawałek szynki, ostatnie pieczarki, odrobina żółtego sera, troszkę fety i ostre papryczki. Do tego małe pomidorki koktajlowe, cebulka, jedno jajko, sól i pieprz.

Podsmażyłam na oleju cebulkę, szynkę i pieczarki, wymieszałam z jajkiem. Kwadraty z ciasta francuskiego upchałam do formy od muffinek, do środka mój miks, na górę ser żółty i feta i do piekarnika na 200°C z termoobiegiem, 15 minut.

Gotowe. Ja zaserwowałam jeszcze na górę szczypiorek,  pomidorki i suszoną cebulkę. 

Nie marnujcie jedzenia, zawsze można je wykorzystać,  to tylko jeden ze sposobów, spróbujcie, nie pożałujecie.

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba