Chipsy z tortilli
DOMOWE CHIPSY PAPRYKOWE Z TORTILLI polecam jako zdrowszą przekąskę na imprezkę, do pochrupania przy książce lub zwyczajnie na wieczór przy TV. Dzieciaki też będą zachwycone!
Postawiłam na zdrowsze rzeczy w domu, staram się i czasem fajnie to wychodzi.
Łapcie proporcje na marynatę
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżeczka papryki słodkiej
- 0.5 łyżeczki papryki ostrej
- 0.5 łyżeczki soli
- 0.5 łyżeczki czosnku
- 0.5 łyżeczki kurkumy, dla koloru
3 placki tortilli (najlepsze takie cieniutkie) kroimy na małe trójkąty i mieszamy dobrze z marynatą. Pieczemy w 175°C 8 minut termoobieg, do wysuszenia. Są pyszne!
U mnie z ketchupem, sosem BBQ i domowym SOSEM CZOSNKOWYM, który przypomnę jak robię, zapisujcie:
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- 1 łyżka majonezu
- 3 małe ząbki czosnku
- sól, pieprz
Można dodać też koperek lub w wersji light zrobić na jogurcie naturalnym.
Smacznego!!
Komentarze
Prześlij komentarz