Chipsy z tortilli


DOMOWE CHIPSY PAPRYKOWE Z TORTILLI polecam jako zdrowszą przekąskę na imprezkę, do pochrupania przy książce lub zwyczajnie na wieczór przy TV. Dzieciaki też będą zachwycone!

Postawiłam na zdrowsze rzeczy w domu, staram się i czasem fajnie to wychodzi.

Łapcie proporcje na marynatę

  • 2 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 0.5 łyżeczki papryki ostrej
  • 0.5 łyżeczki soli
  • 0.5 łyżeczki czosnku
  • 0.5 łyżeczki kurkumy, dla koloru

3 placki tortilli (najlepsze takie cieniutkie) kroimy na małe trójkąty i mieszamy dobrze z marynatą.  Pieczemy w 175°C 8 minut termoobieg, do wysuszenia. Są pyszne!

U mnie z ketchupem, sosem BBQ i domowym SOSEM CZOSNKOWYM, który przypomnę jak robię, zapisujcie:

  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 małe ząbki czosnku
  • sól, pieprz

Można dodać też koperek lub w wersji light zrobić na jogurcie naturalnym.

Smacznego!!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba