Letni makaron na zielono
Pyszny obiadek, taki jak lubię najbardziej.
Wersja zielona, ze szparagami, groszkiem i szynką szwarcwaldzką. Wege szynkę może wymienić na suszone pomidory z oleju, jest wyśmienicie. Obie wersje uwielbiam. Choć nie wygląda, uwierzcie, że smakuje!
Składniki:
- 70g makaronu, ugotować
- 0.5 cebuli
- 4 szparagi
- 50g groszku mrożonego
- 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej
- 1 łyżka śmietany kwaśnej
- 20g mozzarella
- Sól, pieprz do smaku.
Pokrojone szparagi i groszek podgotowuje, 5 minut. Cebulkę i szynkę podsmażam na patelni, dodaje gotowane zielone, śmietanę i ser. Doprawiam. Dokładam na patelnię makaron i chwilę podsmażam.
Całość posypuję zielona pietruszką i gotowe.
Można zajadać, smacznie i do syta, taka jakby carbonara z dodatkami
Komentarze
Prześlij komentarz