Letni makaron na zielono


Pyszny obiadek, taki jak lubię najbardziej. 

Wersja zielona, ze szparagami, groszkiem i szynką szwarcwaldzką. Wege szynkę może wymienić na suszone pomidory z oleju, jest wyśmienicie. Obie wersje uwielbiam. Choć nie wygląda, uwierzcie, że smakuje!

Składniki:

  • 70g makaronu, ugotować
  • 0.5 cebuli
  • 4 szparagi
  • 50g groszku mrożonego
  • 3 plastry szynki szwarcwaldzkiej
  • 1 łyżka śmietany kwaśnej
  • 20g mozzarella
  • Sól, pieprz do smaku.

Pokrojone szparagi i groszek podgotowuje, 5 minut. Cebulkę i szynkę podsmażam na patelni, dodaje gotowane zielone, śmietanę i ser. Doprawiam. Dokładam na patelnię makaron i chwilę podsmażam.

Całość posypuję zielona pietruszką i gotowe.

Można zajadać, smacznie i do syta, taka jakby carbonara z dodatkami

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba