Mocno czekoladowe ciasteczka
MOCNO CZEKOLADOWE CIACHA crincle cookies, trochę inaczej!
Jeśli lubicie choco będą idealne. W oryginale ciasto trzeba schłodzić i obtoczyć w cukrze pudrze (przepis jest już na blogu). Dziś jednak postawiłam na inną ich formę, jako płaskie ciastka czekoladowe. Są obłędne w smaku i mega proste w wykonaniu.
Łapcie przepis:
- 1 1/4 szklanki mąki pszennej
- 1 szklanki l cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/3 szklanki kakao
- 2 jajka
- 1/4 szklanki oleju
Składniki suche mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka i olej. Mokre wlewamy do suchych i wyrabiamy. Najlepiej ręką, bo ciasto jest bardzo gęste. Formujemy kulki, u mnie 1 sztuka to jedna łyżeczka ciasta. Układamy na papierze do pieczenia w bardzo dużych odstępach, bo one się spłaszczą i bardzo urosną.
Pieczemy ok 12 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem.
Gotowe!!
Komentarze
Prześlij komentarz