Mocno czekoladowe ciasteczka


 MOCNO CZEKOLADOWE CIACHA crincle cookies, trochę inaczej!

Jeśli lubicie choco będą idealne. W oryginale ciasto trzeba schłodzić i obtoczyć w cukrze pudrze (przepis jest już na blogu). Dziś jednak postawiłam na inną ich formę, jako płaskie ciastka czekoladowe. Są obłędne w smaku i mega proste w wykonaniu.

Łapcie przepis:

  • 1 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 1 szklanki l cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/3 szklanki kakao
  • 2 jajka
  • 1/4 szklanki oleju

Składniki suche mieszamy w jednej misce. W drugiej jajka i olej. Mokre wlewamy do suchych i wyrabiamy. Najlepiej ręką, bo ciasto jest bardzo gęste. Formujemy kulki, u mnie 1 sztuka to jedna łyżeczka ciasta. Układamy na papierze do pieczenia w bardzo dużych odstępach, bo one się spłaszczą i bardzo urosną.

Pieczemy ok 12 minut w temperaturze 180°C z termoobiegiem. 

Gotowe!!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba