Tapioka z owocami
Znacie kuleczki tapioki? Jest rewelacyjna na śniadanie i na deser!
Co ja się jej naszukałam. Okazuje się że każdy sklep eko ją ma w ofercie, markety również!
Jestem zachwycona, mam wrażenie, że zajadam się pysznym i delikatnym ala budyniem, bez dodatku słodzidła smakuje rewelacyjnie.
Zostawiam Wam moje proporcje i sposób przygotowania:
- 70g tapioki
- 500ml mleka
Odstawić na 1-2h, zagotować, gotować ok. 10 minut aż kuleczki zrobią się całkiem przezroczyste, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły.
Ja tu podałam ją z frużeliną wiśniową, bo tylko takie owocowe cudo znalazłam w lodówce, ale już że ze świeżym owocem jest równie rewelacyjna.
Spróbujcie, będziecie zachwyceni jak ja!
Komentarze
Prześlij komentarz