Tapioka z owocami


Znacie kuleczki tapioki? Jest rewelacyjna na śniadanie  i na deser!

Co ja się jej naszukałam. Okazuje się że każdy sklep eko ją ma w ofercie, markety również!

Jestem zachwycona, mam wrażenie, że zajadam się pysznym i delikatnym ala budyniem,  bez dodatku słodzidła smakuje rewelacyjnie.

Zostawiam Wam moje proporcje i sposób przygotowania:

  • 70g tapioki
  • 500ml mleka

Odstawić na 1-2h, zagotować, gotować ok. 10 minut aż kuleczki zrobią się całkiem przezroczyste, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły.

Ja tu podałam ją z frużeliną wiśniową, bo tylko takie owocowe cudo znalazłam w lodówce, ale już że ze świeżym owocem jest równie rewelacyjna.

Spróbujcie, będziecie zachwyceni jak ja!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba