Steki z kalafiora


STEKI Z KALAFIORA. Podchodziłam sceptycznie i żałuję, że zrobiłam je tak późno. Są przepyszne i robią się same.

Kalafior kroję na plastry, lepsze grubsze niż moje, mogą być także różyczki. Smaruję marynatą i do piekarnika na ok. 30-40 minut. Próbujcie, jest wyśmienicie.

Marynata:

  • 3 łyżki oleju
  • po pół łyżeczki soli, pieprzu, papryki ostrej lub słodkiej, czosnku.

Ja zajadałam je z sosem tzatziki, który także Wam polecę.

SOS TZATZIKI:

  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 3 łyżki majonezu
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 ogórek świeży
  • koperek
  • sól, pieprz

Czosnek przeciskamy przez praskę, ogórek ścieramy na grubych oczkach, koperek drobno kroimy. Wszystko razem mieszamy, doprawimy solą i pieprzem do smaku.

Smacznego


Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba