Steki z kalafiora
STEKI Z KALAFIORA. Podchodziłam sceptycznie i żałuję, że zrobiłam je tak późno. Są przepyszne i robią się same.
Kalafior kroję na plastry, lepsze grubsze niż moje, mogą być także różyczki. Smaruję marynatą i do piekarnika na ok. 30-40 minut. Próbujcie, jest wyśmienicie.
Marynata:
- 3 łyżki oleju
- po pół łyżeczki soli, pieprzu, papryki ostrej lub słodkiej, czosnku.
Ja zajadałam je z sosem tzatziki, który także Wam polecę.
SOS TZATZIKI:
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- 1 ogórek świeży
- koperek
- sól, pieprz
Czosnek przeciskamy przez praskę, ogórek ścieramy na grubych oczkach, koperek drobno kroimy. Wszystko razem mieszamy, doprawimy solą i pieprzem do smaku.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz