Kotlety siekane
Wieki ich nie robiłam i cieszę się bardzo, że sobie o nich przypomniałam.
Idealne dla mięsożerców, nie nudzą się, bo można dodać wiele różnych rzeczy, a dla wege polecam na imprezę, jeśli jakiś mięsny gość się trafi.
KOTLETY SIEKANE idealne, gdy mamy drobne mięsko drobiowe lub, zwyczajnie, filet. Co potrzeba
- filet z kurczaka - 1 podwójny
- ser tarty, u mnie mozzarella, 1 paczka
- 3 jajka L
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
- przyprawy: sól, pieprz, można dodać chili dla ostrości
Filet pokroić w małą kostkę, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na oleju z każdej strony.
Do środka tak na prawdę można dać wszystko.... pieczarki, kiełbaskę, paprykę, koperek. Ser może być tarty gouda, mozzarella, inny żółty, a nawet troszkę pleśniowego. Zawsze powstanie coś fajnego.
Idealnie sprawdza się na ciepło i na zimno. Spróbujcie, kombinujcie.
Ja uwielbiam i polecam!!
Komentarze
Prześlij komentarz