Kotlety siekane


Wieki ich nie robiłam i cieszę się bardzo, że sobie o nich przypomniałam.

Idealne dla mięsożerców, nie nudzą się, bo można dodać wiele różnych rzeczy, a dla wege polecam na imprezę, jeśli jakiś mięsny gość się trafi.

KOTLETY SIEKANE idealne, gdy mamy drobne mięsko drobiowe lub, zwyczajnie, filet. Co potrzeba

  • filet z kurczaka - 1 podwójny
  • ser tarty, u mnie mozzarella, 1 paczka
  • 3 jajka L
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki pokrojonej natki pietruszki
  • przyprawy: sól, pieprz, można dodać chili dla ostrości 

Filet pokroić w małą kostkę, dodać pozostałe składniki, wymieszać. Smażyć na oleju z każdej strony.

Do środka tak na prawdę można dać wszystko.... pieczarki, kiełbaskę, paprykę, koperek. Ser może być tarty gouda, mozzarella, inny żółty, a nawet troszkę pleśniowego. Zawsze powstanie coś fajnego.

Idealnie sprawdza się na ciepło i na zimno. Spróbujcie, kombinujcie.

Ja uwielbiam i polecam!!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba