Pasztet z cukinii


Doskonały wege pasztet - z cukinii, jak dla mnie świetna alternatywa dla mięsnego!

Jest bardzo delikatny i treściwy, Idealny na obiad i przekąskę.

Proporcje:

1kg cukinii, startej na tarce o grubych oczkach i mocno odciśniętym z soku

  • 2 marchewki, starte także na grubych oczkach
  • 4 jajka
  • 2 cebule, w kosteczkę
  • 3 ząbki czosnku, przez praskę
  • ponad 1 szklanka bułki tartej
  • przyprawy: sól, pieprz, chilli, papryka słodka.

Wszystko dobrze wymieszane i w keksówce zapiekane przez 1h 15 min w 180°C.

Pamiętajcie, aby dobrze odcisnąć sok z cukinii, nie może pływać ;)

Pasztet wychodzi bardzo fajnie wilgotny.

Dałam mega dużo pieprzu i chilli, lubię jak jest ogień.

Smak... bajka🤩

Po ostudzeniu wstawiamy i trzymamy go w lodówce. Doskonale smakuje na ciepło jak i zimno.

POLECAM!!!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba