Makaron tagiatelle z kremowym sosem i łososiem
Makaron tagiatelle z kremowym sosem ze szpinakiem i łososiem - obiad szybki i idealny dla wielbicieli makaronów!
Spróbujcie, a zachwycicie się tak samo jak ja!
- makaron tagiatelle 70g, ugotowany
- łosoś świeży
- 1 mała cebula
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka masła
- 30g sera pleśniowego
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- 2 garście szpinaku baby
- przypawy: sól, pieprz, chili, oliwa lemon
Makaron gotuję.
Na patelni, na maśle, podsmażam pokrojoną drobno cebulkę i czosnek. Dodaję szpinak i smażę, aż zmniejszy swoją objętość. Dokładam śmietanę i serek. Mieszam do rozpuszczenia.
Makaron dodaję na patelnię i mieszam.
Łososia kroję w plastry, przyprawiam solą, pieprzem, chilli w płatkach i skrapiam oliwą. Zapiekam na folii aluminiowej, bez przykrycia ok 15-20 minut w temp 170°C z termoobiegiem.
Łososia podaję na makaronie. Jest pysznie!
Komentarze
Prześlij komentarz