Makaron tagiatelle z kremowym sosem i łososiem


Makaron tagiatelle z kremowym sosem ze szpinakiem i łososiem - obiad szybki i idealny dla wielbicieli makaronów!

Spróbujcie, a zachwycicie się tak samo jak ja!

  • makaron tagiatelle 70g, ugotowany
  • łosoś świeży
  • 1 mała cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka masła
  • 30g sera pleśniowego
  • 2 łyżki śmietany kwaśnej
  • 2 garście szpinaku baby
  • przypawy: sól, pieprz, chili, oliwa lemon

Makaron gotuję.

Na patelni, na maśle, podsmażam pokrojoną drobno cebulkę i czosnek. Dodaję szpinak i smażę, aż zmniejszy swoją objętość. Dokładam śmietanę i serek. Mieszam do rozpuszczenia.

Makaron dodaję na patelnię i mieszam.

Łososia kroję w plastry, przyprawiam solą, pieprzem, chilli w płatkach i skrapiam oliwą. Zapiekam na folii aluminiowej,  bez przykrycia ok 15-20 minut w temp 170°C z termoobiegiem.

Łososia podaję na makaronie. Jest pysznie!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba