Lion


Uwielbiam ciasta bez piecznie. Dlaczego? Bo są mało wymagające i do tego zawsze się udają!

Dziś mam dla Was na kolejne, LION.

Udaje się każdemu, można je dowolnie modyfikować, czekolada mleczna, gorzka, batony Mars, Lion, Twix, Milky Way. Jak kto lubi.

Przepis, na dużą prostokątna blachę 25x30cm:

  • herbatniki, 2 duże paki
  • 1 puszka masy kajmakowej
  • pół tabliczki czekolady gorzkiej
  • 500ml kremówki 30%, ja preferuję Piątnica
  • 250g serka mascarpone
  • 1 śmietanfix
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 5 batonów Lion

Formę wykładamy herbatnikami, rozprowadzamy kajmak i przykrywamy drugą warstwą herbatników.

250ml kremówki, 2 łyżki cukru pudru, serek mascarpone ubijamy na sztywno. Trwa to dosłownie chwilkę. Dokładamy pokrojone drobno batony i mieszamy. Wykładamy na ciastka.

Przykrywamy kolejną warstwą herbatników. 

Ubijamy pozostałą kremówkę, 250ml z śmietanfixem. Wykładamy równo na herbatniki.

Na górę, starta na tarce, gorzka czekolada.

Ciasto trzymamy w lodówce.

Smacznego!!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba