Parówki w cieście francuskim
Lubicie ciasto francuskie? Ja uwielbiam, za mnogość możliwości jakie nam daje. Bardzo lubię je wykorzystywać zarówno na słodko, jak i na wytrawnie.
Tu polecam PARÓWKI W CIEŚCIE FRANCUSKIM z dodatkiem musztardy, oliwy i sera. Mega śniadanko, przekąska, kolacja!! ❤❤
Wykonanie ich jest niesamowicie proste i niewymagające.
Na płat ciasta francuskiego, po długości kładę ulubioną musztardę (u mnie francuska), lekko skrapiam oliwą, na to parówki, na górę tarty ser. Zawijam. Kroję na małe kawałki i kładę na papier do pieczenia.
Na jedno ciasto używam 6 szt. kiełbasek. Smaruję rozkłóconym jajkiem, posypuję sezamem i do piekarnika, 200°C termoobieg na 15 minut.
Gotowe, można zajadać. Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz