Ciasteczka karmelowe
Najszybsze ciasteczka na świecie, serio, szybciej się nie da!! Tylko dwa składniki!!
Mega szybkie, mega słodkie, mega chrupiące!
Totalny sztos. Idealne na imprezę, na co dzień lub jak ktoś niezapowiedziany nas odwiedzi. Składniki są z długim terminem ważności, wiec warto mieć je zawsze w domu.
A potrzebujemy...
- 1 paczka 250g płatków śniadaniowych, kukurydzianych, u mnie od Nestle - Corn Flakes
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
Płatki mieszamy z mlekiem. Zostawiamy na parę minut, aby troszkę zmiękły. Nagrzewamy piekarnik do 140°C z termoobiegiem. Wykładamy na papier do pieczenia i pieczemy 20 minut.
Zaraz po upieczeniu wydają się miękkie. Gdy wystygną są chrupiące i twarde.
Uwaga, są niebezpieczne, uzależniają ;)
Komentarze
Prześlij komentarz