Śledzie po sułtańsku
Są idealne, delikatne, słodkie i bardzo szybkie w wykonaniu.
Zapiszcie na później, przepis na pewno się przyda! Zachęcam do zrobienia, nie pożałujecie.
Składniki:
- 500g matiasów
- 3 cebule duże
- 10 dag rodzynek
- 0.5 szklanki oleju
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 2 łyżki ketchupu
- 2 łyżeczki soku z cytryny
- 2 łyżeczki cukru
- Matiasy wymoczyć w 1l mleka (ok. 2h) wypłukać. Pokroić.
Cebule, w piórka, podsmażyć na oleju. Na patelnię dodać koncentrat, ketchup, sok z cytryny, cukier, chwilę smażyć. Dołożyć sparzone rodzynki. Wystudzić.
Połączyć że śledziami i gotowe!
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz