Śledzie po sułtańsku


Są idealne, delikatne, słodkie i bardzo szybkie w wykonaniu.

Zapiszcie na później, przepis na pewno się przyda! Zachęcam do zrobienia, nie pożałujecie.

Składniki:

  • 500g matiasów
  • 3 cebule duże
  • 10 dag rodzynek
  • 0.5 szklanki oleju
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki ketchupu
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • 2 łyżeczki cukru
  • Matiasy wymoczyć w 1l mleka (ok. 2h) wypłukać. Pokroić.

Cebule, w piórka, podsmażyć na oleju. Na patelnię dodać koncentrat, ketchup, sok z cytryny, cukier, chwilę smażyć. Dołożyć sparzone rodzynki. Wystudzić.

Połączyć że śledziami i gotowe!

Smacznego!



Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba