Jajka faszerowane z groszkiem


Uwielbiam faszerowane, ale zawsze, gdy mają ładnie zapozować do zdjęcia to coś idzie nie tak ;)

Nie umiem obierać jajek, zawsze je pokaleczę.

Nie o okaleczenia chodzi, ale o sam smak... prezentuję Wam jajeczka, które chyba lubię najbardziej, z zielonymi dodatkami i majonezem.

O tak, takie mogę jeść nie tylko od święta.

Moje składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
  • 1 szklanka mrożonego zielonego groszku
  • 1 garść szpinaku
  • 2 łyżki majonezu
  • sól, pieprz do smaku.

Jajka przekrawam, wyjmuję żółtka. Groszek gotuję w osolonej wodzie, studzę. Żółtka, groszek, szpinak,  majonez blenduję i faszeruję jajka. Doprawiam do smaku.

I tyle, można konsumować!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba