Jajka faszerowane z groszkiem
Uwielbiam faszerowane, ale zawsze, gdy mają ładnie zapozować do zdjęcia to coś idzie nie tak ;)
Nie umiem obierać jajek, zawsze je pokaleczę.
Nie o okaleczenia chodzi, ale o sam smak... prezentuję Wam jajeczka, które chyba lubię najbardziej, z zielonymi dodatkami i majonezem.
O tak, takie mogę jeść nie tylko od święta.
Moje składniki:
- 8 jajek ugotowanych na twardo
- 1 szklanka mrożonego zielonego groszku
- 1 garść szpinaku
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz do smaku.
Jajka przekrawam, wyjmuję żółtka. Groszek gotuję w osolonej wodzie, studzę. Żółtka, groszek, szpinak, majonez blenduję i faszeruję jajka. Doprawiam do smaku.
I tyle, można konsumować!
Komentarze
Prześlij komentarz