Kotlety jajeczne


Ja uwielbiam, od dzieciaka, a Wy robiliście bądź jedliście takie? Kotlety jajeczne są bardzo fajną alternatywą dla mięsnych dań. Polecam!

Składniki:

  • 7 jaj ugotowanych na twardo
  • 1 jajko surowe
  • sucha bułka, namoczona w wodzie
  • 1 mała cebulka lub szczypiorek, natka pietruszki
  • bułka tarta do obtoczenia
  • sól, pieprz, do smaku
  • olej do smażenia

Jajka, ugotowane, studzę i duszę widelcem. Dodaję pokrojoną cebulkę, namoczoną i dobrze odcisnietą mała bułkę, sól, pieprz, 1 surowe jajko. Doprawione muszą być bardzo intensywnie.

Wszystko dokładnie mieszam. Formuję klopsy, obtaczam w bułce tartej i smażę na złoty kolor z obu stron. Odsączam z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i mamy pyszne kotleciki jajeczne, na piątkowy obiad i nie tylko.


Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba