Kotlety jajeczne
Ja uwielbiam, od dzieciaka, a Wy robiliście bądź jedliście takie? Kotlety jajeczne są bardzo fajną alternatywą dla mięsnych dań. Polecam!
Składniki:
- 7 jaj ugotowanych na twardo
- 1 jajko surowe
- sucha bułka, namoczona w wodzie
- 1 mała cebulka lub szczypiorek, natka pietruszki
- bułka tarta do obtoczenia
- sól, pieprz, do smaku
- olej do smażenia
Jajka, ugotowane, studzę i duszę widelcem. Dodaję pokrojoną cebulkę, namoczoną i dobrze odcisnietą mała bułkę, sól, pieprz, 1 surowe jajko. Doprawione muszą być bardzo intensywnie.
Wszystko dokładnie mieszam. Formuję klopsy, obtaczam w bułce tartej i smażę na złoty kolor z obu stron. Odsączam z nadmiaru oleju na ręczniku papierowym i mamy pyszne kotleciki jajeczne, na piątkowy obiad i nie tylko.
Komentarze
Prześlij komentarz