Makaron spaghetti z sosem pieczarkowym i gorgonzollą


Pomysł na błyskawiczny obiad... SPAGHETTI Z SOSEM PIECZARKOWYM Z GORGONZOLĄ... niebo w gębie!

Wszystko co lubię w jednym miejscu!! Wierzę, że i Wy pokochacie.

Kocham makarony, kocham sosy, kocham pieczarki. Najczęściej robię wersje fit, choć czasem pozwolę sobie na małą rozpustę. Dziś przedstawiam Wam mój ulubiony sos pieczarkowy w odchudzonej wersji. Nie mogłam się jednak powstrzymać i dorzuciłam do niego odrobinę sera gorgonzola, który ubóstwiam.

Łapcie przepis

Sos pieczarkowy z gorgonzolą:

200g pieczarek

1 mała cebula

1 łyżka masła

100g jogurtu naturalnego

sól i pieprz

natka pietruszki, ilość wg uznania

30g sera gorgonzola

Cebulę kroję w piórka i podsmażam na maśle do zrumienienia.  Dodaję pokrojone w plastry pieczarki i smażę, aż woda odparuje, a grzybki zarumienią się na złoty kolor. Dolewam jugurt i redukuję przez jakieś 3 minutki, aby sos trochę zgęstniał. Dokładam pokrojony ser. Zdejmuję z ognia i posypuję natką pietruszki.

Do sosu wrzucam ugotowany makaron  porcja 80g, mieszam na patelni i gotowe. Smacznego!!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba