Makaron spaghetti z sosem pieczarkowym i gorgonzollą
Pomysł na błyskawiczny obiad... SPAGHETTI Z SOSEM PIECZARKOWYM Z GORGONZOLĄ... niebo w gębie!
Wszystko co lubię w jednym miejscu!! Wierzę, że i Wy pokochacie.
Kocham makarony, kocham sosy, kocham pieczarki. Najczęściej robię wersje fit, choć czasem pozwolę sobie na małą rozpustę. Dziś przedstawiam Wam mój ulubiony sos pieczarkowy w odchudzonej wersji. Nie mogłam się jednak powstrzymać i dorzuciłam do niego odrobinę sera gorgonzola, który ubóstwiam.
Łapcie przepis
Sos pieczarkowy z gorgonzolą:
200g pieczarek
1 mała cebula
1 łyżka masła
100g jogurtu naturalnego
sól i pieprz
natka pietruszki, ilość wg uznania
30g sera gorgonzola
Cebulę kroję w piórka i podsmażam na maśle do zrumienienia. Dodaję pokrojone w plastry pieczarki i smażę, aż woda odparuje, a grzybki zarumienią się na złoty kolor. Dolewam jugurt i redukuję przez jakieś 3 minutki, aby sos trochę zgęstniał. Dokładam pokrojony ser. Zdejmuję z ognia i posypuję natką pietruszki.
Do sosu wrzucam ugotowany makaron porcja 80g, mieszam na patelni i gotowe. Smacznego!!
Komentarze
Prześlij komentarz