Muffinki halloweenowe
Szukacie pomysłu na halloweenowe słodkości? Do tego ma być szybko? Proszę bardzo!
Muffinki są mega pyszne, nie tylko na Halloween i niesamowicie proste do zrobienia.
Łapcie przepis i do dzieła!
SKŁADNIKI SUCHE
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanki cukru
- 2 łyżki czarnego kakao, można pominąć
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 0.5 tabliczki mlecznej czekolady, pokrojonej w drobną kostkę
- 1 mała paczka płatków migdałów
Mieszamy.
SKŁADNIKI MOKRE
- pół szklanki mleka
- pół szklanki oleju
- 2 jajka
Mieszamy.
Mokre składniki wlewamy do suchych. Mieszamy łyżką do połączenia i nakładamy do formy od muffinek, do 2/3 wysokości.
Pieczemy 25 minut w temperaturze 180°C, góra-dół.
Dekoracja to krem z kremówki, mascarpone i cukru pudru.
Proporcje:
- 250ml kremówki
- 250g mascarpone
- 3 łyżki cukru pudru
Zmiksować na gładką masę. Włożyć do woreczka, odciąć dół i wycisnąć na muffinki. Udekorować.
Komentarze
Prześlij komentarz