Ryba w occie



Jakie Wy macie sposoby na wykorzystanie pozostałości smażonej rybki?

Ja zawsze smażę jej za dużo. Młody uwielbia na zimno, ale każda inna opcja jest również mile widziana.

Gustujecie? Jadacie? Ja lubię bardzo, mama robiła śledzie i inne rybki w ten sposób, ości kruszeją i można zajadać w całości.

Gdyby kogoś naszła chęć zostawiam moje proporcje zalewy.

ZALEWA OCTOWA DO SMAŻONEJ RYBY

  • 5 szkl wody
  • 1 szkl octu
  • 1 duża cebula w piórka
  • liście laurowe 3 duże
  • ziele angielskie 7 kulek
  • 1 łyżeczka cukru
  • sól, woda musi być słona

Wodę z solą , cukrem, cebulą i przyprawami zagotować. Gotować 5 minut i dolać ocet. Doprowadzić do wrzenia i zalać gorącym naszą rybkę.

Zakryć całą. Zajadac po 24h lub później.

Rybka musi się przegryźć.

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba