Klasyka - schabowy
Witajcie, dziś dzielę się z Wami obiadkiem - klasyka zawsze jest pyszna!!
Kotlet schabowy, panierowany, z pieczarkami i serem, oczywiście z dodatkiem zielonej pietruszki. Do tego pyszne, podsmażone ziemniaczki, mizeria i surówka z ogórka kiszonego
Mamy tu schab rozbity, u mnie z kością, obsypany solą, pieprzem, spanierowany... najpierw mąka, potem jajko i na koniec bułka tarta. Smażony z każdej ze stron na małym ogniu do zrumienienia.
Na to podsmażone pieczarki i ser tarty mozzarella. Do piekarnika na niespełna 10 minut i gotowe.
W międzyczasie ugotowane ziemniaki wrzuciłam na patelnię na smalec gęsi.
Kotlecik smażony także na smaluszku, smakuje wybornie. smalec się nie pali, nie zmienia smaku, jest do schabowego idealny!!
Polecam!
Komentarze
Prześlij komentarz