Klasyka - schabowy


Witajcie, dziś dzielę się z Wami obiadkiem - klasyka zawsze jest pyszna!!

Kotlet schabowy, panierowany, z pieczarkami i serem, oczywiście z dodatkiem zielonej pietruszki. Do tego pyszne, podsmażone ziemniaczki, mizeria i surówka z ogórka kiszonego

Mamy tu schab rozbity, u mnie z kością, obsypany solą, pieprzem, spanierowany... najpierw mąka, potem jajko i na koniec bułka tarta. Smażony z każdej ze stron na małym ogniu do zrumienienia.

Na to podsmażone pieczarki i ser tarty mozzarella. Do piekarnika na niespełna 10 minut i gotowe.

W międzyczasie ugotowane ziemniaki wrzuciłam na patelnię na smalec gęsi. 

Kotlecik smażony także na smaluszku, smakuje wybornie. smalec się nie pali, nie zmienia smaku, jest do schabowego idealny!!

Polecam!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba