Tapioka z malinami
Lubicie tapiokę? Znacie ją? Te magiczne, białe kuleczki mogą oczarować dzień ;)
Ja poznałam jakiś czas temu i jest to miłość od pierwszego spróbowania. Idealna zarówno na śniadanie, jak i na deser. Dodatki robią tu całą robotę.
Wystarczą te małe, białe kuleczki i mleko i mamy coś pysznego i treściwego. Polecam, próbujcie!!
Zostawiam Wam moje proporcje:
- 70g tapioki
- 500ml mleka
Tapiokę wymieszać z zimnym mlekiem, odstawić na 1-2h, zagotować, gotować ok. 10 minut, cały czas mieszając, aby się nie przypaliła.
Ja podałam ją z mrożonymi, zblendowanymi malinami i z dodatkiem świeżych owoców. Wy możecie użyć każdych dodatków, także kakao!!
Smacznego i pięknego dnia dla wszystkich!
Komentarze
Prześlij komentarz