Francuskie z budyniem i borówkami

ciastka francuskie

Kocham ciasto francuskie, za jego uniwersalność. Tak samo bardzo kocham budyń! Połączenie to jest, jak dla mnie, doskonałe!!!

Zapraszam na pyszne i szybkie ciasteczka na cieście francuskim.

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
  • budyń, u mnie śmietankowy
  • 400 ml mleka
  • 2 łyżki cukru
  • borówki lub inne owoce, wg uznania

Na początek gotujemy budyń z cukrem,  w mniejszej niż na opakowaniu ilości mleka, 400ml. Budyń studzimy.

Ciasto francuskie dzielimy na kawałki, mi z 1 prostokątnego ciasta wyszło 8 sztuk.

Na każdy kawałek kładziemy budyń i owoce. Całość pieczemy ok. 20 minut w 200°C.

Wystarczy posypać cukrem pudrem i gotowe!

S M A C Z N E G O !!!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba