Francuskie z budyniem i borówkami
Kocham ciasto francuskie, za jego uniwersalność. Tak samo bardzo kocham budyń! Połączenie to jest, jak dla mnie, doskonałe!!!
Zapraszam na pyszne i szybkie ciasteczka na cieście francuskim.
Składniki:
- 1 ciasto francuskie
- budyń, u mnie śmietankowy
- 400 ml mleka
- 2 łyżki cukru
- borówki lub inne owoce, wg uznania
Na początek gotujemy budyń z cukrem, w mniejszej niż na opakowaniu ilości mleka, 400ml. Budyń studzimy.
Ciasto francuskie dzielimy na kawałki, mi z 1 prostokątnego ciasta wyszło 8 sztuk.
Na każdy kawałek kładziemy budyń i owoce. Całość pieczemy ok. 20 minut w 200°C.
Wystarczy posypać cukrem pudrem i gotowe!
S M A C Z N E G O !!!
Komentarze
Prześlij komentarz