Domowy paprykarz

Paprykarz

Jak dla mnie, zdecydowanie lepsza wersja od tej z makrelą! 

Zrobiłam  pierwszy raz i chętnie się z Wami podzielę. Kto się skusi na DOMOWY PAPRYKARZ? 

Łapcie przepis,  jest prosty i każdy może go robić!! 

Składniki:

  • 50g suchego, białego ryżu
  • 1 średnia cebula
  • 1 średnia marchew
  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki keczupu, ja dałam łagodny 
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • 1/2 łyżeczki papryki ostrej
  • sól, pieprz do smaku
  • olej do smażenia 

Wykonanie:

Ryż gotujemy do miękkości. 

Cebulkę kroimy w drobną kostkę,  marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystko podsmażamy na oleju. Doprawiamy: papryka słodka, ostra, sól, pieprz, keczup i koncentrat (jak będzie za mało soli i pieprzu doprawimy po połączeniu wszystkich składników). 

Zalewamy wodą, ok 50/60 ml i dusimy do miękkości, pod przykryciem, ok. 10 minut. 

Łączymy z ryżem i  tuńczykiem, może być gorące. 

Wiadomo.... najlepsze następnego dnia, a jeszcze lepsze, gdy się kończy ;) 

Częstujcie się, smacznego!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba