Zapiekane figi
ZAPIEKANE FIGI Z GORGONZOLLĄ, ORZECHAMI I MIODEM, tak uwielbiam i Wam polecam jeśli lubicie figi.
Ja kocham je bardzo i żałuję że sezon na nie nie trwa cały rok☺️
Przygotowanie tej pyszności zajmie nam tylko chwilę i można delektować się super przekąska. Idealne zarówno na ciepło jak I na zimno.
Spróbujcie sami! Ja polecam!
Potrzebujemy:
- figi
- ser gorgonzolla
- miód
- orzechy włoskie
Tylko tyle.
Figi nakrawamy od góry. W każde nacięcie wkładamy, w zasadzie wsmarowujemy, ser gorgonzolla. Możemy dołożyć także inny ser. Polewamy miodem, dokładamy drobno posiekane orzechy i zapiekamy w piekarniku, w ok. 200°C z termoobiegiem około 20minut.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz