Filet pod pierzynką, zapiekany

Filet pod pierzynką

Przedstawiam pyszny obiadek, którego przygotowanie zajmie niewiele czasu. FILECIKI pod pierzynką, ZAPIEKANE Z PIECZARKAMI I SEREM, pycha!

Potrzebujemy:

  • filet z kurczaka, pokrojony na mniejsze kawałki i delikatnie rozbity
  • kilka pieczarek
  • ser tarty mozzarella
  • możemy dołożyć majonez, tę opcję polecam!!
  • sól, pieprz

Pieczarki kroimy drobno i podsmażamy na odrobinie oleju, doprawiamy solą i pieprzem.

Fileciki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, doprawiamy solą i pieprzem oraz smarujemy majonezem. Układamy na każdy kawałek pieczarki i ser mozzarella.

Zapiekamy w nagrzanym do ok. 180°C piekarniku ok. 20 min.

SMACZNEGO!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba