Kajzerki z nadzieniem zapiekane
Bułki kajzerki z nadzieniem, zapiekane. Inny sposób na pyszne śniadanko, ja polecam!!
Potrzebujemy niewiele...
- bułki kajzerki
- ser w plastrach
- cebula czerwona
- kiełbasa lub boczek w plastrach
- ogórek kiszony lub małosolny
- szczypiorek
- sos czosnkowy
Tylko tyle, albo aż tyle.
Jak je zrobić? Sposob jest prosty...
Kajzerki nakrawamy wzdłuż oryginalnych nacięć. Odchylamy, środek smarujemy sosem czosnkowym (można użyc masła, sosu pomidorowego, co kto lubi). W każde nacięcie wkładamy kawalek kiełbaski (świetnie smakują też z salami czy z boczkiem) i cebulę, zawinięte w ser żółty.
Smarujemy rozkłóconym jajkiem I zapiekamy w 200°C z termoobiegiem ok. 10 minut. Wyjmujemy, w nacięcia wkładamy plastry ogórka kiszonego i posypujemy szczypiorkiem
Wkładkę możecie dowolnie zmieniać, wiem, że w różnych wariacjach smakują tak samo wybornie.
Jeśli i Ty chcesz odmienić zwykłe śniadanie, polecam!!!
SMACZNEGO !
Komentarze
Prześlij komentarz