Zapiekana feta z pomidorami

Zapiekana feta z pomidorami

Zawsze sądziłam, że będzie to mega słone i nie do zjedzenia, zrobiłam po raz pierwszy i się zakochałam!

ZAPIEKANA FETA Z POMIDORAMI.

Na ciepło feta jest delikatna i kremowa, musicie sami spróbować!!

Co my tu mamy:

  • ser feta w kostce
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • ulubione zioła
  • bazylia świeża.

Wszystko umieszczone w naczyniu do zapiekania i w piekarniku, bez przykrycia, 20 minut w 180°C.

Do tego chlebek przyrumieniony na suchej patelni i skropiony oliwą.

Oczywiście, w połączeniu z makaronem, smakuje równie wyśmienicie, jako danie obiadowe!

Polecam, żałować będziecie tylko tego, że tak późno odkryliście ten przepis!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba