Schab z cebulą
SCHAB Z CEBULKĄ, chyba ulubiony obiad moich mięsożerców, a że robi się niesamowicie szybko ja też jestem na TAK!
Składniki:
- schab bez kości
- cebula biała, ok. 1 średniej sztuki na 2 kawałki miesą
- olej do smażenia,
- sól, pieprz
Schab kroję w ok. 1-1.5 cm plastry. Podsmażam, na oleju, do zrumienienia. Użyłam MultiGrilla od Kuvings Polska, bo tak mi mega wygodnie, sprzęt jest świetny i uwielbiam go!. Śmiało możecie zrobić go też w brytfannie czy w garnku. Cebulę tnę na mniejsze kawałki. Podsmażam. Wszystko wkładam do jednego gara, podlewam wodą i duszę do miękkości. Solę i dosyć intensywnie pieprzę.
Podaję z frytkami lub talarkami domowej roboty. Ten sosik powstały ze smażenia też robi robotę :) nie zaciagam go, lubię jak jest to taka słono, słodka woda.
Polecam!!
[reklama]
Komentarze
Prześlij komentarz