Rafaello bez pieczenia
Zapraszam na szybką wersję mojego ulubionego RAFAELLO 🥥🥥
Została mi kremówka, była też w domu biała czekolada, śnieżka i wiórki kokosowe. Czego trzeba więcej? Mikser, herbatniki i do dzieła.
Ja użyłam blaszki 24x24. Warto wybrać mniejszą, aby było trochę wyższe ;)
Oryginał na biszkopcie znajdziecie tu RAFAELLO, a teraz łapcie proporcje na wersje bez pieczenia!
Potrzebujemy:
- 500ml śmietanki kremówki
- 2 rozpuszczone letnie białe czekolady
- 200g wiórek kokosowych
- 2 Śnieżki na wodę
- herbatniki
Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej. Kremówkę ubić na sztywno, dodać Śnieżki, sam proszek, oraz letnie, rozpuszczone białe czekolady cały czas miksując. Na koniec wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać.
Układać warstwami herbatniki i krem. Wystarczą 2 warstwy herbatników.
Na górę, na krem posypać odrobina wiórek kokosowych.
Przechowywać w lodówce.
S M A C Z N E G O!!
Komentarze
Prześlij komentarz