Sernik
Najszybszy i najdelikatniejszy sernik jaki jadłam! Jest genialny!!!
Ten sernik to tylko 4 skladniki, blacha 25x35cm
- 1kg twarogu z wiaderka
- 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
- 2 budynie waniliowe
- 6 jaj
Tylko tyle!
Wykonanie:
Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na pianę. Twaróg mieszamy z żółtkami i mlekiem skondensowanym na gładką masę. Dodajemy budynie i na koniec delikatnie łączymy z pianą z białek. Przelewamy na blachę, uwaga, będzie rzadkie!!
Pieczemy, indeks góra-dół, najpierw 30 minut w 170°C, później kolejne 40 minut w 140°C.
Zostawiamy na 15 minut w wyłączonym, zamkniętym piekarniku, później dopiero otwieramy drzwiczki.
Zajadamy posypany cukrem pudrem.
S M A C Z N E G O !!
Wygląda na bardzo puszysty, mi taki nie wychodzi z mlekiem skondensowanym :(
OdpowiedzUsuń