Sernik

Sernik

Najszybszy i najdelikatniejszy sernik jaki jadłam! Jest genialny!!! 

Ten sernik to tylko 4 skladniki, blacha 25x35cm

  • 1kg twarogu z wiaderka
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • 2 budynie waniliowe
  • 6 jaj

Tylko tyle! 

Wykonanie:

Białka oddzielamy od żółtek i miksujemy na pianę. Twaróg mieszamy z żółtkami i mlekiem skondensowanym na gładką masę. Dodajemy budynie i na koniec delikatnie łączymy z pianą z białek. Przelewamy na blachę, uwaga, będzie rzadkie!!

Pieczemy, indeks góra-dół, najpierw 30 minut w 170°C, później kolejne 40 minut w 140°C. 

Zostawiamy na 15 minut w wyłączonym, zamkniętym piekarniku, później dopiero otwieramy drzwiczki. 

Zajadamy posypany cukrem pudrem. 

S M A C Z N E G O !!

Szybki sernik


Komentarze

  1. Wygląda na bardzo puszysty, mi taki nie wychodzi z mlekiem skondensowanym :(

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba