Quesadilla


Quesadilla  - placki tortilli mocno nadziane, moja troszkę przepakowana :)  ale i taka dobrze nadziana jest mega, można dodać do środka wszystkie resztki, dorzucić ser i jest bajka!

Przygotowałam wkładkę prawie taką samą jak robię do makaronu dla domowego mięsożercy.

Jest wiec to dobry pomysł na szybki i rożnorodny obiad na kilka dni.

Zostawiam Wam przepis:

Składniki:

  • 2 placki tortilli
  • 1 op sera mozzarella tartego lub innego żółtego potartego, ja trochę dorzuciłam królewskiego
  • 0.3kg mięsa mielonego, u mnie szynka
  • 1 mała puszka kukurydzy
  • 1 mała puszka czerwonej fasoli
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 cebula
  • 150ml pasaty pomidorowej
  • oliwa lub olej do smażenia.

Wykonanie:

Na oleju podsmażam cebulę, wrzucam paprykę pokrojoną w słupki, chwilę podsmażam i dodaję mięso mielone. Smażę aż nie będzie surowe, dodaję kukurydzę,  fasolę i pasatę. Doprawiam solą,  pieprzem i sporą ilością chili.

W tortownicy układam jeden płat tortilli, posypuje tartym serem, na to wkładam farsz,  znów posypuję serem i przykrywam tortillą.  Mocno przyciskam i wstawiam do piekarnika 180°C na jakieś 20 minut. Smakuje bosko!!

Farsz wystarczy spokojnie na dwa takie komplety, u mnie wszystko w jednym.

Ja już uwielbiam, a Ty? Skusisz się?

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba