Quesadilla
Quesadilla - placki tortilli mocno nadziane, moja troszkę przepakowana :) ale i taka dobrze nadziana jest mega, można dodać do środka wszystkie resztki, dorzucić ser i jest bajka!
Przygotowałam wkładkę prawie taką samą jak robię do makaronu dla domowego mięsożercy.
Jest wiec to dobry pomysł na szybki i rożnorodny obiad na kilka dni.
Zostawiam Wam przepis:
Składniki:
- 2 placki tortilli
- 1 op sera mozzarella tartego lub innego żółtego potartego, ja trochę dorzuciłam królewskiego
- 0.3kg mięsa mielonego, u mnie szynka
- 1 mała puszka kukurydzy
- 1 mała puszka czerwonej fasoli
- 1 mała czerwona papryka
- 1 cebula
- 150ml pasaty pomidorowej
- oliwa lub olej do smażenia.
Wykonanie:
Na oleju podsmażam cebulę, wrzucam paprykę pokrojoną w słupki, chwilę podsmażam i dodaję mięso mielone. Smażę aż nie będzie surowe, dodaję kukurydzę, fasolę i pasatę. Doprawiam solą, pieprzem i sporą ilością chili.
W tortownicy układam jeden płat tortilli, posypuje tartym serem, na to wkładam farsz, znów posypuję serem i przykrywam tortillą. Mocno przyciskam i wstawiam do piekarnika 180°C na jakieś 20 minut. Smakuje bosko!!
Farsz wystarczy spokojnie na dwa takie komplety, u mnie wszystko w jednym.
Ja już uwielbiam, a Ty? Skusisz się?
Komentarze
Prześlij komentarz