Chaczapuri na cieście francuskim

Chaczapuri - wersja daleka od oryginału, ale jakże pyszna!

Idealne śniadanie na szybko, dla wielbicieli ciasta francuskiego, sera i jajek. Wersja jak najbardziej na tak dla wegetarian.

Ja się zachwyciłam, mam nadzieję, że i Wy pokochacie!!

A co my tu mamy...

Składniki:
  • ciasto francuskie - 1 płat prostokątny
  • ser mozzarella
  • grana padano tarte
  • ser pleśniowy
  • 6 szt jajek + 1 szt do posmarowania ciasta
Wykonanie:
Cisto francuskie kroję na 6 kawałków. w każdym zawijam dłuższe boli do środka, górę i dół sklejam, aby powstało coś na kształt łódeczki. Boki smaruję rozkłóconym jajkiem i wstawiam do nagrzanego do 200st.C piekarnika (termoobieg) na 5 minut.
Wyjmuję i nakładam na każdą z łódek sery oraz wbijam po jednym jajku.
Wstawiam do piekarnika na kolejne ok. 10 minut. Należy pilnować, aby jajko pozostało płynne.

Po wyjęciu można posypać szczypiorkiem i dodać przyprawy: sól, pieprz.
 
SMACZNEGO!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba