Chaczapuri na cieście francuskim
Chaczapuri - wersja daleka od oryginału, ale jakże pyszna!
Idealne śniadanie na szybko, dla wielbicieli ciasta francuskiego, sera i jajek. Wersja jak najbardziej na tak dla wegetarian.Ja się zachwyciłam, mam nadzieję, że i Wy pokochacie!!
A co my tu mamy...
Składniki:
- ciasto francuskie - 1 płat prostokątny
- ser mozzarella
- grana padano tarte
- ser pleśniowy
- 6 szt jajek + 1 szt do posmarowania ciasta
Cisto francuskie kroję na 6 kawałków. w każdym zawijam dłuższe boli do środka, górę i dół sklejam, aby powstało coś na kształt łódeczki. Boki smaruję rozkłóconym jajkiem i wstawiam do nagrzanego do 200st.C piekarnika (termoobieg) na 5 minut.
Wyjmuję i nakładam na każdą z łódek sery oraz wbijam po jednym jajku.
Wstawiam do piekarnika na kolejne ok. 10 minut. Należy pilnować, aby jajko pozostało płynne.
Po wyjęciu można posypać szczypiorkiem i dodać przyprawy: sól, pieprz.
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz