Muffinki
Muffinki to ulubiona słodycz moich domowników, codzienna, imprezowa, na każdą porę, nawet na przerwę w pracy czy w szkole.
Z czekoladą i płatkami migdałów... bajka!
Niesamowicie proste i szybkie w wykonaniu, łapcie przepis i do dzieła!!
Składniki SUCHE:
- 2 szklanki mąki
- 1 szklanka cukru
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
Wymieszać
Składniki MOKRE:
- 2 jajka
- 1/2 szklanka mleka
- 1/2 szklanki oleju
Do suchego wlać mokre. Wymieszać.
Możliwości dodatków mamy wiele, tu zaledwie kilka moich propozycji:
- Do suchego 1 małą paczkę płatków migdałów oraz jedną tabliczkę, drobno pokrojonej, czekolady mlecznej Milka.
- Do suchego dodać 2 łyżki kakao plus 2 jabłka pokrojone w kostkę + 1 łyżka przyprawy do pierników + garść orzechów lub
- 1/2 puszki ananasa lub jagody czy inne owoce.
Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C, bez termoobiegu, góra-dół, 25 minut. Gotowe!
Komentarze
Prześlij komentarz