Muffinki


Muffinki to ulubiona słodycz moich domowników, codzienna, imprezowa, na każdą porę, nawet na przerwę w pracy czy w szkole. 

Z czekoladą i płatkami migdałów... bajka!

Niesamowicie proste i szybkie w wykonaniu, łapcie przepis i do dzieła!!

Składniki SUCHE:

  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Wymieszać

Składniki MOKRE:

  • 2 jajka
  • 1/2 szklanka mleka
  • 1/2 szklanki oleju

Do suchego wlać mokre. Wymieszać.

Możliwości dodatków mamy wiele, tu zaledwie kilka moich propozycji:

  1. Do suchego 1 małą paczkę płatków migdałów oraz jedną tabliczkę, drobno pokrojonej, czekolady mlecznej Milka.
  2. Do suchego dodać 2 łyżki kakao plus 2 jabłka pokrojone w kostkę + 1 łyżka przyprawy do pierników + garść orzechów lub
  3. 1/2 puszki ananasa lub jagody czy inne owoce.

Wstawić do mocno nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180°C, bez termoobiegu, góra-dół, 25 minut. Gotowe!

Komentarze

instagram @FIT_GRUBBA

Copyright © Fit Grubba