Sałatka jesienna
Sałatka jesienna, ratunek na chandrę :) Połączenie gruszki i szynki... petarda!
Nie potrafię udawać, że lubię tę porę roku. Jedyne co mnie do niej zachęca to piękne kolory szczytów moich ukochanych Tatr!
Zresztą... co tu dużo pisać, trzeba robić i zajadać😜
Składniki:
- rukola
- grillowana gruszka
- winogrona ciemne
- szynka wędzona surowa
- pestki dyni, uprażone na suchej patelni.
Sos:
- 2 łyżki oleju
- 1 łyżka miodu płynnego
- 1 płaska łyżeczka musztardy
- sok z cytryny
Gruszkę grillujemy na patelni grillowej lub na elektrycznym grillu (może być także podsmażona na suchej, zwykłej patelni). Układamy na talerzu rukolę i resztę.
Składniki na sosik mieszamy. ja często wykorzystuję do tego mały słoiczek, którym potrząsam. Idzie to zdecydowanie szybciej. Polewamy naszą sałatkę i już możemy się nią delektować!!
SMACZNEGO!
Komentarze
Prześlij komentarz