Gofry wytrawne ze szpinakiem
Śniadanie wytrawne? Dlaczego nie gofry?
Zapraszam Was dzisiaj na gofry wytrawne ze szpinakiem i natką pietruszki.
Składniki:
- 1 jajko, białko na pianę
- 230 ml mleka
- 1 szklanki mąki pszennej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki oleju
- pół łyżeczki soli
- garść szpinaku i pietruszki zielonej
Żółtka, mleko, olej, mąkę, sól i proszek do pieczenia zmiksować. Dodać pianę z białek oraz pokrojony drobno szpinaki i natkę pietruszki.
Smażyć w nagrzanej gofrownicy, lekko wysmarowanej olejem i zajadać.
U mnie były z jajeczkiem, można podać z twarożkiem, jogurtem lub tym czego akurat dusza zapragnie ;)
SMACZNEGO !!
Komentarze
Prześlij komentarz