CRINCLE COOKIES czekoladowe ciasteczka
CRINKLE COOKIES zakochałam się w nich od pierwszego kęsa.
Są obłędnie smaczne, mega słodkie i czekoladowe, idealne.
Polecam!!! Zapewne wszystkie składniki macie w domu, więc do dzieła!
- 1 1/4 szkl mąki pszennej
- 1 szkl cukru
- 1 łyżeczka pdp
- 1/3 szkl kakao
- 2 jajka
- 1/4 szkl oleju
- cukier puder do obtoczenia
Do miski wsypujemy wszystkie suche składniki, jajko roztrzepujemy i wraz z olejem wlewamy do suchych. Mieszamy łyżką, będzie bardzo gęste. Ja na koniec wszystko wyrobiłam dobrze ręką.
Ciasto należy dobrze schłodzić. Najlepiej zostawić na noc w lodówce owinięte w folię. U mnie musiało być szybko i wystarczyły 2h w zamrażalniku.
Z zimnego ciasta formować kuleczki, ja robiłam wielkości ok 2 cm. Każdą obtoczyć obficie w cukrze pudrze. Niewykorzystane ciasto schować do lodówki.
Piekłam po 12 minut w temp 180 stopni na dużej, czarnej blasze z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia na dwie tury.
Ciastka bardzo mocno rosną, wiec muszą być kładzione w dużych odstępach.
Komentarze
Prześlij komentarz