Kieszonki francuskie z serem, szynką i pieczarkami
Kieszonki z ciasta francuskiego to propozycja imprezowej przekąski, idealna, pyszna i szybka.
Najbardziej lubię mało wyszukane dania. Nie lubię długo stać w kuchni, ale nie lubię także odgrzewanych "staroci". Zawsze wolę zdobić coś na świeżo, nawet z półproduktów.
I tak oto powstały kieszonki z ciasta francuskiego. Super imprezowe smaki!!
Możemy przygotować je z tym, na co akurat macie ochotę, albo zgodnie z zasadą zerowaste i zawartością naszej lodówki.
U mnie ta akurat wersja z szynką, pieczarkami i startym żółtym serem. Całość doprawiona obficie pieprzem i solą i zawinięta w ciasto francuskie. Pieczone tuż przed przyjściem gości, podawane zawsze ciepłe z sosem czosnkowym lub ulubionym keczupem.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz